nemetangol

A Kecskeméti Városháza a Minecraft világában

Az egyesületünk szakköreire járó gyerekek a Microsoft által meghirdetett Építsük meg Magyarországot! című pályázatra hozták létre a Minecraft világában a Kecskeméti Városházát.

További információk...

Minecraft - programozás szakkört indítunk

A Nyitott Szemmel Egyesület a nyári táborok óriási népszerűsége után úgy döntött, hogy a tehetséges gyerekek informatikai készségeit évközben is fejleszteni szeretnénk szakkör formájában...

További információk...

Kalandtábori beszámoló

2016. július 9-15 között a Zöld Nap Egyesület képviseletében kilenc személy vehetett részt a kecskeméti Nyitott Szemmel Egyesület által szervezett galyatetői Kalandtáborban...

További információk...

Mi is Nyitunk Európa-felé

Egyesületünk több olyan fiatal, pályakezdő kollégát alkalmazhat a programoknak köszönhetően, akik kellő felkészültséggel nemzetközi színtéren is képviselik hazánkat és Egyesületünket...

További információk...

Robotika tábor a LogMeIn támogatásával

A Robotika tábor egy új mérföldkő volt az Egyesületünk életében, ugyanis egyetlen táborunk sem kapott még ekkora támogatást...

További információk...

Látogatás a Tisza-tavi Ökocentrumban

Szeptember 26-án ellátogatott egyesületünk Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba.

További információk...

A Hírös Lovárdában jártunk

2015. szeptember 19-én szuper családi napot tartottunk a Hírös Lovardában. A nap első elemként a házigazda körbevezetett minket a hatalmas birtokon...

További információk...

Új bankszámlaszámunk

Tájékoztatni szeretnénk minden kedves tagunkat, hogy megváltozott a bankszámlaszámunk.

Egyesületünk új számlaszáma: 11732002-20413703

További információk...

Sok kicsi sokra megy – 1%

Hamarosan bizonyára egyre sűrűbben találkozol a különböző civil szervezetek, alapítványok felhívásaival, amelyekben arra buzdítanak: ajánld fel adód egy százalékát az általuk végzett közhasznú feladatok támogatására....

További információk...

nov. 1 2014

A Nyitott Szemmel Egyesület eddigi legnagyobb projektje volt az, hogy négy napos kirándulás szervezését tűzte ki célul Szlovákiába és Lengyelországba. A program nagyszerűen sikerült, szuper társaság jött össze, az ötvenfős busz csak betegség miatt nem volt teljes létszámú.

DSC07845

Első állomás Kassa volt, ahol megtekintettük II. Rákóczi Ferenc emlékhelyét.

DSC07877

A belvárosban sétáltunk, és részt vettünk egy élethű viasz bábú kiállításon, ahol híres magyarok és szlovákok voltak láthatók.

DSC07907

Külön élmény volt számunkra, hogy anyanyelvünkön vezettek minket itt végig, és rengeteg magyar történelmi részlettel ismerkedtünk meg egy régi híres magyar városban, ami már Szlováki területén található.

DSC07960

Következő úti célunk már Krakkó belvárosa lett – a szállásunk a sétáló utcában volt a főtérről pár percre.


DSC08027

Finom vacsora várt minket egy tradicionális lengyel étteremben, ahol néhány Lengyelországra jellemző ételt is megkóstoltunk.

DSC07975

Második nap utaztunk el Auschwitzba, ami a kirándulásunk és talán a világtörténelem egyik legszomorúbb helyszíne volt.

DSC08081

Az áldozatok legnagyobb része Magyarországról származott. Megdöbbentő volt testközelből látni, érezni, ott lenni, ahol az emberi pusztítás nem ismert határokat.

DSC08091

A magyarok által berendezett emlékház és múzeum emberközeli szemszögből is bemutatta az eseményeket.

DSC08199

Korabeli fotókon át mutatta be az egyes emberek történetét, és a videó felvételek tették nagyon valóságossá az egészet.

DSC08133

Harmadik napon ellátogattunk Wieliczkába a nagyon híres sóbányába.

DSC08304

A rengeteg lépcső után, amit lefelé kellett megtenni egy külön világ, tárult elénk, mintha csoda országba csöppentünk volna.

DSC08367

Mint egy kis város, komplett éttermek, szórakoztató komplexumok, kis bazárok és óriási csarnokok, terek. Megismertük a sóbánya történetét, keletkezését, a bányászat fejlődését.

DSC08341

Érdekes volt a különböző eszközöket látni, és bejárni az érdekesebbnél érdekesebb termeket.

DSC08331

Krakkóban sokan meglátogatták a Királyi várat, ami hihetetlen épületként magasodott a város fölé. Gyönyörű volt a kilátás az egész városra. Az itt lévő székesegyház is látogatható volt. Közép-Európa egyik legmonumentálisabb építményéről van szó.

DSC08285

Méreteiről talán a legjobban az tanúskodik, hogy az itt található Zsigmond harang 10.980 kg tömegű. Rengeteg híres altemplomot és földalatti kriptát tartalmaz, amik hihetetlen változatossággal készültek el különböző stílusban. Az ember csak ámult bárhova is nézett.

DSC08262

Negyedik nap útban hazafelé megálltunk Zakopane-ban a híres síparadicsomban. Itt a társaság egy része kipróbálta a nagyon híres lanovkát, ami felvitte őket a több ezer méter magas csúcsra, és havas hegyek között tudtak sétálni egy kicsit megcsodálni a kilátást.

DSC08426

A társaság másik fele pedig a híres vásárt nézte meg a belvárosban, ahol szinte minden létező szuvenírt meg lehetett vásárolni.

DSC08468

Egy baleset miatt torlódás alakult ki az M3-as autópályán, így később értünk haza a tervezettnél, viszont ez senkit nem zavart, mivel egy nagyszerű kiránduláson vehettünk részt egy szuper társasággal.

facebookiconVaroshaza


videologo

logoright

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa147
mod_vvisit_counterTegnap93
mod_vvisit_counterEzen a héten735
mod_vvisit_counterMúlt héten1441
mod_vvisit_counterEbben a hónapban2386
mod_vvisit_counterMúlt Hónapban5247
mod_vvisit_counterÖsszesen211290

2019 jún. 15