nemetangol

A Kecskeméti Városháza a Minecraft világában

Az egyesületünk szakköreire járó gyerekek a Microsoft által meghirdetett Építsük meg Magyarországot! című pályázatra hozták létre a Minecraft világában a Kecskeméti Városházát.

További információk...

Minecraft - programozás szakkört indítunk

A Nyitott Szemmel Egyesület a nyári táborok óriási népszerűsége után úgy döntött, hogy a tehetséges gyerekek informatikai készségeit évközben is fejleszteni szeretnénk szakkör formájában...

További információk...

Kalandtábori beszámoló

2016. július 9-15 között a Zöld Nap Egyesület képviseletében kilenc személy vehetett részt a kecskeméti Nyitott Szemmel Egyesület által szervezett galyatetői Kalandtáborban...

További információk...

Mi is Nyitunk Európa-felé

Egyesületünk több olyan fiatal, pályakezdő kollégát alkalmazhat a programoknak köszönhetően, akik kellő felkészültséggel nemzetközi színtéren is képviselik hazánkat és Egyesületünket...

További információk...

Robotika tábor a LogMeIn támogatásával

A Robotika tábor egy új mérföldkő volt az Egyesületünk életében, ugyanis egyetlen táborunk sem kapott még ekkora támogatást...

További információk...

Látogatás a Tisza-tavi Ökocentrumban

Szeptember 26-án ellátogatott egyesületünk Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba.

További információk...

A Hírös Lovárdában jártunk

2015. szeptember 19-én szuper családi napot tartottunk a Hírös Lovardában. A nap első elemként a házigazda körbevezetett minket a hatalmas birtokon...

További információk...

Új bankszámlaszámunk

Tájékoztatni szeretnénk minden kedves tagunkat, hogy megváltozott a bankszámlaszámunk.

Egyesületünk új számlaszáma: 11732002-20413703

További információk...

Sok kicsi sokra megy – 1%

Hamarosan bizonyára egyre sűrűbben találkozol a különböző civil szervezetek, alapítványok felhívásaival, amelyekben arra buzdítanak: ajánld fel adód egy százalékát az általuk végzett közhasznú feladatok támogatására....

További információk...

szept. 5 2012


Szeptember 1-én szombaton ÖKO mezőgazdasági programon vettünk részt Kerekegyházán. A világtól távoli tanyán - a csend szigetén - töltöttünk el fél napot, mégis mindenki nagyon jól érezte magát. A háziasszony bemutatta a tanyasi életet, érdekes történeteivel elgondolkodtatott mindenkit.

Egy kicsit elfelejtve a hétköznapok rohanását mindenki tátott szájjal hallgatta nagyszüleink korabeli történeteket, a modern ÖKO gazdálkodás rejtelmeit, és a mai mezőgazdaság veszélyeit, útvesztőit.

pusztaprogram.57

Megnéztük a mangalicákat, szürke marhákat, a különböző gyógynövényekből álló veteményest.

pusztaprogram.69

Változik a világ, ugyanis egyre többen választják ezt a fajta életmódot. A környék tele volt holland, német, osztrák, magyar orvosokkal, ügyvédekkel, akiknek elég volt a rohanó városi életből, és egy kis nyugalomra vágyva vonultak el a világtól hasonló tanyákra.

pusztaprogram.61

Egy órás lovaskocsikázással megismertük a környéket, a szomszédos tanyákat.

pusztaprogram.54

A jó hangulatban nem volt hiány viccmeséléssel pillanatok alatt eltelt az idő. Visszaérve nagyon finom ebéddel vártak minket, ahol az utolsó összetevőig minden házi volt.

pusztaprogram.35

A mangalica gulyás mellé frissen sütött - még meleg - házi kenyér társult, aminek az izét nem felejti el egyhamar az ember.

pusztaprogram.20

Kóla és különböző cukros üdítők helyett homoktövis és kakukkfű szörpöt ittunk a gyerekek legnagyobb meglepetésére, akik megállapították, hogy ez is ugyanúgy finom csakúgy mint a hasonló színű kevésbé egészséges társai.

pusztaprogram.66

Ebéd után beszélgetéssel, sakkal, kártyával, és az apróságok nagy örömére közös focival mozogtuk le a nagyon finom ebédet. Kettő óra magaslatában elköszöntünk a vendéglátóinktól, és továbbálltunk a Kerekerdő Kalandparkba.

pusztaprogram.10

Na itt aztán nem volt olyan aki ne talált volna magának valamilyen elfoglaltságot. Ki kellett jutni a labirintusból, trambulinon kiderítettük ki ugorja legügyesebben a szaltót.

pusztaprogram.05

Öröm volt nézni a gyerekeket tetőtől talpig hegymászó szerelésben és sisakban. A kalandpark változatos pályáin mindenki megtalálta a magának megfelelő kihívást, jó kedvben itt sem volt hiány.

pusztaprogram.04

Gördeszkán, felmosónyélen vagy éppen hordóban kúszva - csak, hogy néhányat említsünk - kellett teljesíteni közel 10 méter magasan a távot a következő fáig.

pusztaprogram.14

Az igazán mozgalmas hétvégénél már csak az volt jobb, hogy egy igazi nagy család jött össze, új barátságokat kialakítva.

pusztaprogram.42

Kicsik és nagyok egyaránt egyetértettek abban, hogy találkozni fogunk még egy hasonló programon, amit a Nyitott Szemmel Egyesület szervez.

 Koller István

facebookiconVaroshaza


videologo

logoright

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa58
mod_vvisit_counterTegnap174
mod_vvisit_counterEzen a héten521
mod_vvisit_counterMúlt héten1656
mod_vvisit_counterEbben a hónapban3763
mod_vvisit_counterMúlt Hónapban7111
mod_vvisit_counterÖsszesen207420

2019 máj. 22