nemetangol

Tanodánk bemutatása

Tevékenységünk fő célja az, hogy megfelelő környezetben és programokkal megszerettessük a gyerekekkel a tanulást, legyőzzük az esetlegesen meglévő iskolai szorongást, segítsük az iskolai tanulmányi eredmények szinten tartását, vagy javulását, ezzel növelve a diákok továbbtanulási esélyeit.

További információk...

A Kecskeméti Városháza a Minecraft világában

Az egyesületünk szakköreire járó gyerekek a Microsoft által meghirdetett Építsük meg Magyarországot! című pályázatra hozták létre a Minecraft világában a Kecskeméti Városházát.

További információk...

Minecraft - programozás szakkört indítunk

A Nyitott Szemmel Egyesület a nyári táborok óriási népszerűsége után úgy döntött, hogy a tehetséges gyerekek informatikai készségeit évközben is fejleszteni szeretnénk szakkör formájában...

További információk...

Kalandtábori beszámoló

2016. július 9-15 között a Zöld Nap Egyesület képviseletében kilenc személy vehetett részt a kecskeméti Nyitott Szemmel Egyesület által szervezett galyatetői Kalandtáborban...

További információk...

Mi is Nyitunk Európa-felé

Egyesületünk több olyan fiatal, pályakezdő kollégát alkalmazhat a programoknak köszönhetően, akik kellő felkészültséggel nemzetközi színtéren is képviselik hazánkat és Egyesületünket...

További információk...

Robotika tábor a LogMeIn támogatásával

A Robotika tábor egy új mérföldkő volt az Egyesületünk életében, ugyanis egyetlen táborunk sem kapott még ekkora támogatást...

További információk...

Látogatás a Tisza-tavi Ökocentrumban

Szeptember 26-án ellátogatott egyesületünk Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba.

További információk...

A Hírös Lovárdában jártunk

2015. szeptember 19-én szuper családi napot tartottunk a Hírös Lovardában. A nap első elemként a házigazda körbevezetett minket a hatalmas birtokon...

További információk...

Új bankszámlaszámunk

Tájékoztatni szeretnénk minden kedves tagunkat, hogy megváltozott a bankszámlaszámunk.

Egyesületünk új számlaszáma: 11732002-20413703

További információk...

Sok kicsi sokra megy – 1%

Hamarosan bizonyára egyre sűrűbben találkozol a különböző civil szervezetek, alapítványok felhívásaival, amelyekben arra buzdítanak: ajánld fel adód egy százalékát az általuk végzett közhasznú feladatok támogatására....

További információk...

okt. 17 2015

Szeptember 26-án ellátogatott egyesületünk Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba. Kezdő programként szakvezetéssel körbejártuk a legfőbb látványosságot, Európa legnagyobb édesvizű akváriumrendszerét, mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természet közeli élményt nyújt.

DSC00637

Megismertük a Tisza édesvízi élővilágát, fajgazdagságát és még a kaviár eredetére is fény derült.

DSC00655

A vízi csoda után megnéztük a terráriumot, ahol a part menti élővilágot lehetett egy pár milliméteres üvegfalnyi távolságból szemlélni. A teknősöktől, szalamandrákon át a békák és a vízisiklók mellett számtalan érdekességgel találkoztunk még.

DSC00660

A 3d-s mozi igazán látványos volt. Bemutatta a Tisza-tó egy napját, ámulatba ejtő térhatású felvételekkel szinte ott érezte magát az ember.

DSC00677

Ebéd előtti utolsó programelemként egy órás hajókirándulásra indultunk, hogy mindazokat az állatokat és növényeket, amiket eddig megcsodáltunk, most természetes környezetében fedezzük fel.

DSC00687

A nagyszerű túravezetőknek köszönhetően az érdekes történetek, és humor mellett komoly tudásra is szert tettünk a helyi növény és élővilággal kapcsolatban.

DSC00708

Az ebédet követően szabad programként bejárható volt a létesítmény teljes területe.

DSC00717

Megcsodáltuk a kipreparált halkoponyákat, és a makró világ bemutatót és a gyerekek meghódították a vízi játszótér kihívásait.

DSC00724

A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert, míg a létesítmény részét képező Tájház, halász skanzen és hagyományőrző baromfiudvar révén valóságos időutazást tehettünk a XIX. század világába. 

DSC00728

Indulás előtt részt vettünk az elmaradhatatlan vidraetetésen. A napi cukiságot kimerítette a két apró teremtmény. Már a bizonyos esemény előtt fél órával hangos csipogással várták a gondozójukat, aki igen is minden falatért megdolgoztatta őket. Sorra mutatták be a produkciókat a halcsemegékért mini cirkuszt varázsolva a lelátó elé.

DSC00760

Különleges előre be nem tervezett programon is részt vehettünk. Egy alig pár hónapos pöttöm őzikét először Blanka megetetett tejjel cumisüvegből, majd miután megnyugodott, hogy tele a pocak, még simogatni is megengedte magát.

DSC00788

Ismét nagyszerű kiránduláson vehettünk részt, ahol az élmények mellett a tudásunk is gyarapodhatott.

DSC00796

facebookiconVaroshaza


videologo

logoright

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa9
mod_vvisit_counterTegnap155
mod_vvisit_counterEzen a héten645
mod_vvisit_counterMúlt héten1269
mod_vvisit_counterEbben a hónapban4107
mod_vvisit_counterMúlt Hónapban4359
mod_vvisit_counterÖsszesen308839

2021 ápr. 17