nemetangol

Tanodánk bemutatása

Tevékenységünk fő célja az, hogy megfelelő környezetben és programokkal megszerettessük a gyerekekkel a tanulást, legyőzzük az esetlegesen meglévő iskolai szorongást, segítsük az iskolai tanulmányi eredmények szinten tartását, vagy javulását, ezzel növelve a diákok továbbtanulási esélyeit.

További információk...

A Kecskeméti Városháza a Minecraft világában

Az egyesületünk szakköreire járó gyerekek a Microsoft által meghirdetett Építsük meg Magyarországot! című pályázatra hozták létre a Minecraft világában a Kecskeméti Városházát.

További információk...

Minecraft - programozás szakkört indítunk

A Nyitott Szemmel Egyesület a nyári táborok óriási népszerűsége után úgy döntött, hogy a tehetséges gyerekek informatikai készségeit évközben is fejleszteni szeretnénk szakkör formájában...

További információk...

Kalandtábori beszámoló

2016. július 9-15 között a Zöld Nap Egyesület képviseletében kilenc személy vehetett részt a kecskeméti Nyitott Szemmel Egyesület által szervezett galyatetői Kalandtáborban...

További információk...

Mi is Nyitunk Európa-felé

Egyesületünk több olyan fiatal, pályakezdő kollégát alkalmazhat a programoknak köszönhetően, akik kellő felkészültséggel nemzetközi színtéren is képviselik hazánkat és Egyesületünket...

További információk...

Robotika tábor a LogMeIn támogatásával

A Robotika tábor egy új mérföldkő volt az Egyesületünk életében, ugyanis egyetlen táborunk sem kapott még ekkora támogatást...

További információk...

Látogatás a Tisza-tavi Ökocentrumban

Szeptember 26-án ellátogatott egyesületünk Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba.

További információk...

A Hírös Lovárdában jártunk

2015. szeptember 19-én szuper családi napot tartottunk a Hírös Lovardában. A nap első elemként a házigazda körbevezetett minket a hatalmas birtokon...

További információk...

Új bankszámlaszámunk

Tájékoztatni szeretnénk minden kedves tagunkat, hogy megváltozott a bankszámlaszámunk.

Egyesületünk új számlaszáma: 11732002-20413703

További információk...

Sok kicsi sokra megy – 1%

Hamarosan bizonyára egyre sűrűbben találkozol a különböző civil szervezetek, alapítványok felhívásaival, amelyekben arra buzdítanak: ajánld fel adód egy százalékát az általuk végzett közhasznú feladatok támogatására....

További információk...

okt. 20 2015

A 2015. augusztus 10-14-ei Robotika tábor egy új mérföldkő volt az Egyesületünk életében, ugyanis egyetlen táborunk sem kapott még ekkora támogatást.

logmein-logo

A magyar alapítású, de amerikai székhelyű LogMeIn cégnek köszönhetően több mint fél millió forintot fordíthattunk eszközvásárlásra.

robotika.01

A Lego cég programozás oktatására szánt 3 db Mindstorm EV3-as készlet mellett egy építési, és egy újrahasznosítható energiakészletet is tudtunk vásárolni ezzel is növelve a táborunk szakmai színvonalát.

robotika.02

Már az első napon hatalmas élményekben volt része a 30 kis táborozónak, ugyanis a robotika bemutató keretein belül számtalan érdekes szerkezettel lehetett megismerkedni, és játékosan tanulni.

robotika.11

Megtapasztalták a különböző előre programozott, illetve vezérelhető masinák sajátosságait. A Bee-bot verseny alatt pedig mindenki egy kis időre is, de apró méhecskének képzelhette magát, akinek ki kell jutnia a labirintusból.

robotika.03

Mindeközben a másik csapat a csoportbontásnak köszönhetően online fejlesztő szoftverekkel használt, ahol játékos formában ismerkedtek a programozás alapjaival, és az algoritmikus gondolkodásukat fejlesztették erről mit sem tudva éppen egy játékot programozva.

robotika.04

Második nap kipróbálták a Scratch programozási felületet. Egyszerű alkalmazások írásával sajátították el a program alapjait. A másik napirendi pont egy online játékstúdió használata volt, aminek a segítségével mindenki készíthetett egy saját Flappy Bird-s játékot, illetve a minden gyerek által ismert Jégvarázs, Angry Birds és a Plant vs Zombies játékokra épített programozási feladatokat oldottak meg.

robotika.05

A nap nagy meglepetése az volt, hogy az EV3 készletek kibontása után elkezdték a tábor apró résztvevői hatalmas lelkesedéssel építeni a robotokat, hogy majd a későbbiekben programozni tudják őket. Megismerkedtek a Mindstorm részeivel, motorok és a szenzorok sajátosságaival, és utasítások alapján egy tesztelhető különféle szenzorokkal felszerelt programozásra váró prototípusokat építettek.

robotika.06

A harmadik pihenő nap volt, melyet a sport jegyében a Kecskeméti Fürdőben tartottunk. Rengeteg mozgás és játékos foglalkozások után fáradtan, de rengeteg élménnyel mentek haza.

robotika.12

Negyedik napon a kíváncsiság végre kielégítésre került. Az összeszerelt robotok programozási felületével ismerkedtünk. Egyszerű mozgások végrehajtásával megtanulták a motorok pontos vezérlését.

robotika.13

Mindeközben a másik csapat megismerte a szimulációs környezetet, ahol egy apró, de annál ügyesebb robot programozásán keresztül megtapasztalták az ismétlések egymásba ágyazását és elsajátították ezek gyakorlati használatát.

robotika.14

Utolsó napon megismerkedtek az EV3 touch, color és ultra szenzorok alapvető programozásával egyszerű feladatok segítségével. Bónuszként még a kijelzőt is vezérelték, és különböző hangokon és beszédstílusokon szólaltatták meg a kis lego robotokat.

robotika.15

A szimulációs környezetben tovább mélyíthették tudásukat a bonyolultabb feladatok segítségével, és azzal, hogy immár saját pályát terveztek és az teszteltek.

robotika.16

Délután még egy kis meglepetés programra is akadt lehetőség. Egy méretes dinnye elfogyasztása után a vizipisztolycsata gondoskodott arról, hogy a nagy meleget biztosan ne ússza meg senki szárazon.

robotika.18

A tábor zárásaként minden szülőt, nagyszülőt és testvért bevontunk és egy robotika bemutató keretén belül mindenki megmutathatta a kedvenc kis robotját, és azt, hogy mire is tanította meg az egy hét során.

robotika.17

A robotok blökik módjára követték a kezeket, és szumózók módjára próbálták egymás lenyomni a szőnyegről - csak, hogy néhány mosolyt csaló pillanatot említsünk.

robotika.19

Minden összegezve nagyszerű hét volt. Az minden elárult, hogy minden gyerek már most azon alkudozott a szülőkkel, hogy ugye jövőre is jöhetnek, és esetleg szombaton nem lehet-e mégis még jönni egy kicsit.

robotika.07

Nagyon köszönjük a támogatást még egyszer a LogMeIn cégnek, akik nélkül ez a nagyszerű program nem valósulhatott volna meg.

robotika.20

 A projektről készült videó: (csak számítógépen tekinthető meg)

videologo

 

 

facebookiconVaroshaza


videologo

logoright

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa116
mod_vvisit_counterTegnap100
mod_vvisit_counterEzen a héten767
mod_vvisit_counterMúlt héten2030
mod_vvisit_counterEbben a hónapban4059
mod_vvisit_counterMúlt Hónapban4359
mod_vvisit_counterÖsszesen308791

2021 ápr. 16