nemetangol

Tanodánk bemutatása

Tevékenységünk fő célja az, hogy megfelelő környezetben és programokkal megszerettessük a gyerekekkel a tanulást, legyőzzük az esetlegesen meglévő iskolai szorongást, segítsük az iskolai tanulmányi eredmények szinten tartását, vagy javulását, ezzel növelve a diákok továbbtanulási esélyeit.

További információk...

A Kecskeméti Városháza a Minecraft világában

Az egyesületünk szakköreire járó gyerekek a Microsoft által meghirdetett Építsük meg Magyarországot! című pályázatra hozták létre a Minecraft világában a Kecskeméti Városházát.

További információk...

Minecraft - programozás szakkört indítunk

A Nyitott Szemmel Egyesület a nyári táborok óriási népszerűsége után úgy döntött, hogy a tehetséges gyerekek informatikai készségeit évközben is fejleszteni szeretnénk szakkör formájában...

További információk...

Kalandtábori beszámoló

2016. július 9-15 között a Zöld Nap Egyesület képviseletében kilenc személy vehetett részt a kecskeméti Nyitott Szemmel Egyesület által szervezett galyatetői Kalandtáborban...

További információk...

Mi is Nyitunk Európa-felé

Egyesületünk több olyan fiatal, pályakezdő kollégát alkalmazhat a programoknak köszönhetően, akik kellő felkészültséggel nemzetközi színtéren is képviselik hazánkat és Egyesületünket...

További információk...

Robotika tábor a LogMeIn támogatásával

A Robotika tábor egy új mérföldkő volt az Egyesületünk életében, ugyanis egyetlen táborunk sem kapott még ekkora támogatást...

További információk...

Látogatás a Tisza-tavi Ökocentrumban

Szeptember 26-án ellátogatott egyesületünk Poroszlóra a Tisza-tavi Ökocentrumba.

További információk...

A Hírös Lovárdában jártunk

2015. szeptember 19-én szuper családi napot tartottunk a Hírös Lovardában. A nap első elemként a házigazda körbevezetett minket a hatalmas birtokon...

További információk...

Új bankszámlaszámunk

Tájékoztatni szeretnénk minden kedves tagunkat, hogy megváltozott a bankszámlaszámunk.

Egyesületünk új számlaszáma: 11732002-20413703

További információk...

Sok kicsi sokra megy – 1%

Hamarosan bizonyára egyre sűrűbben találkozol a különböző civil szervezetek, alapítványok felhívásaival, amelyekben arra buzdítanak: ajánld fel adód egy százalékát az általuk végzett közhasznú feladatok támogatására....

További információk...

aug. 5 2016

2016. július 9-15 között a Zöld Nap Egyesület képviseletében kilenc személy vehetett részt a kecskeméti Nyitott Szemmel Egyesület által szervezett galyatetői Kalandtáborban. A kézdiszéki csapat szombat reggel indult Kecskemét fele, majd a hosszú út végén feledhetetlen fogadtatásban részesültek.

foto.01

A kecskeméti ottlétünkkor a Csiperó Fesztiválba kapcsolódhattunk be, ahol a főszervező meghívásának köszönhetően a legszebb helyről csodálhattuk meg az ünnepségzáró lézer showt, tűzijátékot. A több napos fesztivál kortól függetlenül mindenkit várt a találkozóra, hiszen szórakozásra, kikapcsolódásra, gyermeknek és felnőttnek egyaránt remek alkalmat kínáltak az éjszakáig tartó színvonalas, színes programok.

foto.02

A kecskeméti barangolásunk után kezdetét vette a galyatetői kalandtábor, ahová újabb három órás út vitt bennünket. Galyatetőre érkezve, az ország második legmagasabb csúcsán, egy kellemes környezet fogadott bennünket, kényelmes szobákkal, meghitt téli kertel és levendula illatban áradozó udvarral.

foto.08

Az első nap a kaland táborhoz híven, igenis kalandosnak bizonyult, hisz a gyerekeket szállító autóbusz meghibásodásának köszönhetően, mentő akcióba kellett ugranunk, felszállítani a lakhelyre a magyarországi gyerköcöket is. A délutáni program egy környékbeli kis sétát foglalt magába, melynek során a Galyatetői kilátót is szem alá vettük. Aki felmert menni a torony legmagasabb pontjára, annak minden bizonnyal megérte, hiszen a látvány nem hagyott maga után kivánni  valót.

foto.04

A táborunk második napja a gyalogtúrák jegyében zajlott. Reggel egy rövidebb táv volt beütemezve a programba, amit délután egy nehezebb 10 km–es túra követett. A délutáni túrán viszont csak azok a gyerekek vettek részt, akiknek fizikai ereje megengedte ezt, hiszen egy nem mindennapi kis sétálásról volt szó, az óriási melegben. Mindenképp egy megterhelő, de annál inkább is látványosabb, szebb túrát tudhatunk magunk mögött a Mátrában. A harmadik napon a vízé és a játéké volt a főszerep.

foto.10

A délelőtt folyamán néhány vizes játékot mutattunk be a táborlakóknak, majd ellátogattunk Kékestetőre az 1014 méteres csúcsra, ahol a TV torony kilátóból csodálhattuk meg a vidéket, átlátva Szlovákiág is. A szerdai ebédet követően ellátogattunk Demjénben, ahol a gyönyörű mozaikkal kirakott termálfürdőkben úszkálhattunk.

foto.09

Majd a táborhely fele menet a magyarországi vihart is megtapasztalhattuk, mondani még ilyen érdekes körülmények közötti kalandos kis utazásba senkinek sem volt része. A negyedik napon a betervezett kalandpark helyett (a vihar okozta károk, meg a nagy mennyiségű víz lehetetlenné tette ennek használatát)  a gyerekekkel közösen úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk a gyöngyösi fedett gokartpályát. Majd ezt követően a gyerekek birtokukba vették a Mátrai Móka Játszóházat, ahol vígan és felülmúlhatatlan boldogsággal játszadoztak több mint három órán át.  Másnap reggel korábban keltünk, mindenki bőröndjébe pakolta dolgait és útnak eredt hazafele.

foto.06

A kézdivásárhelyi fiatalok táborozásának költségeit a Nemzeti Együttműködési Alap keretében a Nemzeti Összetartozás Kollégiumától elnyert pályázat biztosította.

foto.15

A nagyon hosszú út után fáradtan és tele élményekkel gazdagodva fejezzük ki hálánkat a Nyitott Szemmel Egyesület vezetőjének Molnár Árpád Szilveszternek és oszlopos tagjának Koller István tanár úrnak a nagyszerű fogadtatást. Jól eső érzés volt az a sok-sok kedvesség, szeretet, amivel elhalmoztak bennünket.

foto.14

Szerző: Derzsi Katalin - Zöld Nap Egyesület

Fotó: Ráduly Attila és Vajna László

 

facebookiconVaroshaza


videologo

logoright

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa153
mod_vvisit_counterTegnap100
mod_vvisit_counterEzen a héten804
mod_vvisit_counterMúlt héten2030
mod_vvisit_counterEbben a hónapban4096
mod_vvisit_counterMúlt Hónapban4359
mod_vvisit_counterÖsszesen308828

2021 ápr. 16